סיכום פורום מורי דרך דרומיים 03.01.2017 בקיבוץ חצרים

על ידי | 4 ינואר, 2017

ביום שלישי 03.01.2017 נפגשו 30 מורי דרך מכל רחבי דרום הארץ לדיונים ולמידה משותפת בקיבוץ חצרים. האירוח הנעים של אנשי תיירות חצרים ובהם יאיר ארזי, עינת רוט ורננה קרישטל נתנו לכולם הרגשה נעימה ליצירת שיתופי פעולה בתיירות.

לאחר רישום, קפה ועוגיות התחלנו בדיון המקצועי.

אגודת מורי הדרך ביזמתו של אריה בר ובני כפיר הציגו את משמעות האיגוד המקצועי, ביטוחים למורי הדרך ואת כל תחומי הניהול של העוסק העצמאי. בתום המושב של האגודה המשכנו אל תוכן התיירות.

 

ג'ני אבן ממושב עין תמר הציגה סרטון יפה של כיכר סדום ובו היא פירטה את אופיו המיוחד של חבל ים המלח. המושבים עין תמר ונאות הכיכר מציעים חווית תיירות כפרית מדברית הכוללים חדרי אירוח צימרים ברמות שונות, סיורים חקלאיים וסיור לאורך הגבול והרבה אומנות. מסתבר שמדבר שורה המוזה על האנשים 🙂 לפרטים נוספים אודות ההיצע העשיר שסיפרה ג'ני, היכנסו לאתר התיירות כיכר סדום.

תיירות כיכר סדום

תיירות כיכר סדום

 

שירין בן יעקב הציג את חוג הטיולים "שירין ונעם", חוג טיולים איכותי המבצע מסעות הליכה רגליים, טרקינג. מרחבי המדבר הישראלי מציעים אפשרויות רבות, מגוונות ואיכותיות לטיולים רגליים. כוחו של האינטרנט והרשת החברתית איפשרו לשירין לפרוץ את מחסום המכירה הישן, וכיום כל טיוליו נמכרים באינטרנט בלבד.

 

מורה דרך הוא איש התוכן ולאחר שתיכננו את הטיול עם שירין, המשכנו אל התוכן האיכותי של עזרי ההדרכה למדריכים בהובלתו של ד"ר ירון פינצי, גיאולוג ממרכז מדע ים המלח והערבה. ירון הוביל בשנתיים האחרונות מיזם של פיתוח והכנת מיני פלקטים להדרכה בתחומי הנגב בדגש אתרים גיאולוגים. כיום, לאחר סבבי בחינה ושדרוג של העזרים, יכול מורה הדרך לשפר את איכות הדרכתו, לגוון את ההסברים ולרענן את שיטת ההדרכה. את המיני פלקטים ניתן להזמין מאתר האינטרנט של מרכז מדע ים המלח והערבה. בימים אלו מקדם ירון תהליך תיירות המבקש להנגיש את אוצרות הטבע של מכתשי הנגב לפארק גיאולוגי. אונסק"ו ורשת הגיאופרקים העולמית מתעניינים מאוד בארץ המכתשים ומבקשים לעודד אותנו אנשי התיירות לפעול בתהליך הקמתו של גיאופרק.

דר ירון פינצי מסביר על המיני פלקטים

דר ירון פינצי מסביר על המיני פלקטים

 

נשארנו במצפה רמון וברמת נגב והפעם ביזמה חדשה של אנשי המדבר לקידומו של שביל טיולים טרקינג למטייל העצמאי. מיזם שביל הר הנגב הגבוה. המיזם הוצג על ידי שי יגל, טייל ותיק ושבילן, שבידיו סימן מאות ק"מ של שבילי ארצנו. שי הציג את הרעיון של חיבור שבילי טיול אל נקודות לינה נוחות ומגוונות לתיירים. לינה כפרית, אירוח בדואי, אכסניות וכדומה. אתר האינטרנט המוצלח מאוד של השביל, מאפשר לכל מטייל לצאת לדרך בצורה עצמאית ובכך זכינו בעוד מוצר תיירות איכותי למדבר.

 

שי יגל מציג את מיזם שבילי הר הנגב

שי יגל מציג את מיזם שבילי הר הנגב

 

ענת רוט ויאיר ארזי הציגו בפנינו את אפשרויות הביקור של קיבוץ חצרים. הרי אחת הגאוות הגדולות שלנו מורי הדרך בפני התיירים הוא הטפטפת. אין תייר שאנו לא מספרים לו על פאר החקלאות ומערכות ההשקייה הישראליות. בקיבוץ חצרים אתם יכולים לחבר את החקלאות עם התעשייה המתקדמת. ביקור במפעל נטפים וסיור חקלאי במיזם החוחובה של חצרים הוא הציונות המודרנית במיטבה. קיבוץ חצרים משקיע מאמץ ניכר בשנה האחרונה על מנת לעלות על מפת התיירות, בוא נעזור לו, למידע נוסף אתר חצרים.

 

המשכנו בהצגת מיזם אוברלנד. המשאית הראשונה בישראל שהיא הרבה, אבל הרבה מעבר לטילטולית הישנה שלנו במילואים. יפתח שהרבה לטייל באפריקה, חלם ודמיין על טיולי הספארי המפורסמים ביבשת הפראית, האמין, התמיד והצליח. היום, Overland מפעילים טיול שטח ללב המדבר, לתוך השטח המורכב והקשה בנגב, בערבה ובהרי אילת. חווית טיול שלא היתה ידועה בארץ, אוהלים הנשלפים מהמשאית, מסך פלאזמה ענק לנוסעים עבור הסברי המדריך, ומטבח הנשלף מתאי אחסון מיוחדים מבטן המשאית.

 

את סיום מפגש הפורום הקדשנו ליזמות ופוטנציאל חדש בתיירות המדבר, בעקבות הקמתו של נמל התעופה החדש בבאר אורה שבערבה. סיבסוד כרטיסי הטיסה לאילת על ידי משרד התיירות ומסעות הפרסום המשמעותיים באירופה החלו להניע תנועת תיירים יפה לאילת. פתיחתו של הנמל החדש תחזק את מגמה זו וכולנו נצא נשכרים.

נתראה בפורום מורי הדרך הבא.