שבילי טירת כרמל

על ידי | 20 מרץ, 2014

רקע כללי:

מיקומה הגיאוגרפי המרהיב של טירת כרמל, למרגלות רכס הכרמל ואל מול נופי חוף הים מאפשר פיתוח תיירות פוטנציאלי בעיר. העיר ממוקמת בכניסה למספר מסלולי טיול ברכס הכרמל המושכים אלפים רבים של מטיילים לכל אורך השנה ובמספרים גדולים במיוחד בעונת האביב. בין מסלולי הטיול ניתן למנות את נחל גלים, נחל עובדיה, נחל ספונים, מערת אורנית ואתרים רבים נוספים. כל מסלולי הטיול הללו מתחילים או מסתיימים בעיר. יש לציין כי אחת מנקודות המשיכה החשובות ביותר לאזורנו היא עין קדם שבנחל נדר, זהו אחד מאחרוני המעיינות השופעים כל ימות השנה ששרדו בכרמל. אל המקום נוהרים מטיילים רבים בכל הגילאים על מנת לחוות את ההליכה בניקבה העתיקה ובמים הזורמים בה.

 

הרעיון:

יצירת מערך שבילי טיולים סובב טירת כרמל וחיבורם אל מוקדי העיר ואל חוף הים. שבילים אלו יאפשרו למטיילים ולמבקרים מגוון רחב של אפשרויות טיול במורדות הכרמל ובטירת כרמל. בנקודות הכניסה והיציאה יוצבו שלטי הכוונה והסבר על הגיאוגרפיה וההיסטוריה באזור. בהמשך הדרך עם התקדמות הפרויקט, ניתן אף להקים מוקדי מידע לתיירות, חניוני לינה ומערך תיירות כלכלי.

 

 

 

 

DSC_0177הביצוע:

רתימת קבוצת מתנדבים צעירים ובוגרים ובעלי יכולות הנהגה, יזמות, חשיבה ופיתוח, לטובת ביצוע השלבים הראשונים בפרויקט. קבוצה זו תכשיר את הקרקע בצורה הפיסית והתכנית של הפרויקט. הכשרת שבילים, סימון השבילים, הנפקת מפות מידע לתיירות, כתיבת מידע הדרכתי וכדומה. לטובת המיזם, ניתן לגייס כספים מקרנות שונות התומכות במיזמי תיירות ובמיזמים סביבתיים וגופי ממשל.

 

רווחים אפשריים בפרויקט:

  1.  הגדלת תחושת הזיקה של תושבי העיר אל סביבת המגורים שלהם.
  2.  חיזוק המודעות הסביבתית והעלאת ערכו הטבעי והתרבותי של הכרמל בקרב תושבי העיר.
  3.  הקניית ערכי יזמות, מנהיגות ותחושת סיפוק לחברי הקבוצה היזמים.
  4.  עידוד יציאה לטיולים בקרב תושבי העיר.
  5.  חיבור אינטגרלי בין "ירוק" ו"כחול" דרך טירת כרמל.
  6.  יצירת תשתית ראשונית להקמת מערך תיירותי בהמשך.
הדמיית מערך שבילי טירת כרמל

הדמיית מערך שבילי טירת כרמל